Ingrediente necesare pentru aluat:
- 4 ouă
- 1 pahar făină
- 100 g unt
- 1 praf de sare
- 2 pahare de apă
Ingrediente necesare pentru crema fiartă:
- 1 ou
- 2 linguri făină
- 500 ml lapte
- Jumătate pahar zahăr
- 70 g unt moale, la temperatura camerei
Mod de preparare:
Începem cu aluatul: în apa fiartă adăugam sarea și cubulețele de unt și amestecăm până la omogenizare.
Adăugăm și făina în cratiță și amestecăm bine iar, până la omogenizare.
După ce aluatul se răcește până la temperatura camerei, încorporăm pe rând câte un ou, mixând până la omogenizare după fiecare.
Transferăm aluatul astfel obținut într-un sac de patiserie și formăm eclerele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și coacem eclerele timp de 30-40 de minute, aproximativ.
Pentru cremă, amestecăm laptele și făină într-o cratiță, adăugând și oul și zahărul.
Punem cratița pe foc și fierbem crema până se îngroașă.
Ulterior, lăsăm crema să se răcească.
Spumăm untul cu mixerul și, treptat, adăugăm câte o lingură de cremă, mixând continuu.
Vom obține o cremă pufoasă și omogenă.
Tăiem eclerele în jumătate și le umplem cu cremă.
Decorăm în continuare după gust.
Să le savurați cu poftă! Poftă bună!