Ingrediente necesare:
- 1 pahar ulei
- 1 pahar zahăr
- Jumătate pahar apă minerală
- 450-500 g făină
- 1 linguriță oțet stins cu 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 200 g zahăr
- 1 kg mere
- Scorțișoară după gust
- Zahăr pudră pentru decor
Mod de preparare:
Pentru plăcintă, amestecăm toate ingredientele necesare. La început, punem doar 450 g de făină și amestecăm cu mâna. Dacă este nevoie, mai putem adăuga un pic de făină.
Amestecăm compoziția timp de 20 de minute, după care formăm o minge din aluatul obținut. Împărțim în două părți egale.
Punem o bucată de hârtie de copt pe suprafața de lucru pe care întindem foile.
Nu uitați să presărați hârtia de copt cu făină. Întindem foi de mărimea tăvii, după care așezăm o foaie în tava unsă cu unt și tapetată cu făină.
Pentru umplutură, curățăm și dăm pe răzătoare merele. Le transferăm într-o cratiță, adăugăm zahărul și amestecăm.
Punem pe foc moderat până se evaporă zeama lăsată de mere. Adăugăm scorțișoara și amestecăm bine. Întindem uniform umplutura astfel obținută peste foaia din tavă.
Întindem și cea de-a doua foaia pe o bucata de hârtie de copt, cu ajutorul căreia așezăm foaia peste umplutura din tavă.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 175 de grade Celsius și coacem plăcinta timp de 30-35 de minute, până capătă o frumoasă nuanță aurie.
După ce se răcește, o pudrăm cu zahăr pudră. Să o savurați cu poftă! Poftă bună!