Ingrediente necesare:

  • 280 g brânză de vaci
  • 4 linguri lapte
  • 4 lingurițe stafide
  • 4 lingurițe griș
  • 4 lingurițe unt
  • 1 praf de sare
  • 1 ou
  • zahăr, pentru decor

Mod de preparare:

Tăiem stafidele în jumătăți și le spălăm bine. Le punem într-o cratiță și turnăm apă peste ele. Punem cratița pe foc și aducem amestecul până la punctul de fierbere, după care mai fierbem timp de 5 minute. Ulterior, scurgem apa.

Pentru aluat, mixăm oul într-un bol până se spumează. Turnăm apoi laptele, adăugăm sarea și grișul și mixăm iar.

Brânza o trecem printr-o sită, după care o adăugăm în amestecul din bol. Amestecăm foarte bine ingredientele, iar la final adăugăm și stafidele.

Ungem o formă de copt, inclusiv bordura, cu unt topit. Turnăm compoziția de brânză în formă, uniformizăm și ungem cu untul rămas, folosind o pensulă.

Coacem budinca timp de 30 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius. După ce se mai răcește, transferăm budinca pe un platou și o presărăm cu zahăr.

Să o savurați cu poftă! Poftă bună!