Ingrediente necesare:
- 280 g brânză de vaci
- 4 linguri lapte
- 4 lingurițe stafide
- 4 lingurițe griș
- 4 lingurițe unt
- 1 praf de sare
- 1 ou
- zahăr, pentru decor
Mod de preparare:
Tăiem stafidele în jumătăți și le spălăm bine. Le punem într-o cratiță și turnăm apă peste ele. Punem cratița pe foc și aducem amestecul până la punctul de fierbere, după care mai fierbem timp de 5 minute. Ulterior, scurgem apa.
Pentru aluat, mixăm oul într-un bol până se spumează. Turnăm apoi laptele, adăugăm sarea și grișul și mixăm iar.
Brânza o trecem printr-o sită, după care o adăugăm în amestecul din bol. Amestecăm foarte bine ingredientele, iar la final adăugăm și stafidele.
Ungem o formă de copt, inclusiv bordura, cu unt topit. Turnăm compoziția de brânză în formă, uniformizăm și ungem cu untul rămas, folosind o pensulă.
Coacem budinca timp de 30 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius. După ce se mai răcește, transferăm budinca pe un platou și o presărăm cu zahăr.
Să o savurați cu poftă! Poftă bună!