Ingrediente necesare pentru blat:
- 200 g făină
- 1 gălbenuș
- 160 g unt
- Un praf de sare
- 3 linguri apă
Ingrediente necesare pentru umplere:
- 200 g zahăr
- 6 ouă
- 12 g praf de copt
- 150 g nucă măcinată
- 4 linguri pudră de cacao
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 150 g unt
- 600 ml lapte
- 150 g zahăr pudră
- 1 plic budincă de vanilie
Mod de preparare:
Pentru blat, amestecăm toate ingredientele, până la omogenizare, după care punem la frigider pentru 3-4 ore.
Ulterior, împărțim aluatul rece în două bilă. Întindem o parte într-o foaie și coacem pe dosul tăvii tapetat cu hârtie de copt. Întindem și cealaltă bilă într-o foaie și o așezăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, dar nu o coacem.
Pentru umplutură, mixăm spumă ouăle împreună cu zahărul până compoziția își dublează volumul inițial, după care adăugăm amestecul de nuci, pudră de cacao și praf de copt.
Amestecăm ușor până la omogenizare, după care transferăm compoziția în tavă, peste foaia necoaptă.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius până trece testul cu scobitoarea.
Pentru cremă, pregătim budinca conform instrucțiunilor de pe ambalaj. După ce se îngroașă, o lăsăm să se răcească, timp în care mixăm spumă untul moale împreună cu zahărul.
Treptat, adăugăm spuma de unt la budinca răcită până la temperatura camerei, amestecând continuu, până la omogenizare.
Întindem crema peste umplutura coaptă și răcită, după care așezăm și foaia coaptă peste cremă și Decorăm cu zahăr pudră.
Să o savurați cu poftă! Poftă bună!