Ingrediente necesare pentru blat:
- 300 g făină
- 200 g zahăr
- 2 gălbenușuri
- 150 g unt
- Jumătate linguriță coajă rasă de portocală
- 50 ml lapte
- Zeama de la jumătate de portocală
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 150 g făină
- 100 g unt
- 200 g zahăr
- 200 g nuci măcinate
- Jumătate plic praf de copt
- 2 albușuri
Ingrediente necesare pentru decor:
- 160 g ciocolată neagră
- 1 lingură unt
Mod de preparare:
Pentru aluat, amestecăm toate ingredientele, într-un bol, până la omogenizare. Împărțim aluatul astfel obținut în două părți egale.
Pentru umplutură, într-un bol amestecăm toate ingredientele, în afară de zahăr și de albușuri. Separat, batem spumă tare albușurile, adăugând treptat și zahărul.
Treptat, încorporăm și spuma de albușuri cu celelalte ingrediente amestecate anterior, folosind o spatulă.
Întindem prima bucată de aluat într-o foaie pe care o așezăm în tava unsă cu unt și tapetată cu făină. Peste foaie întindem uniform umplutura, după care așezăm și cea de-a doua foaie în tavă.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și coacem până partea de sus capătă o culoare maroniu deschis. Lăsăm prăjitura la răcit.
Pentru decor, topim untul împreună cu bucățelele de ciocolată, la bain-marie, amestecând până la omogenizare. Întindem glazura astfel obținută peste prăjitură răcită.
Să o savurați cu poftă! Poftă bună!
Sursă rețetă: ketkes.com