Ingrediente necesare pentru foi:
- 400 g făină
- 250 g unt
- 1 gălbenuș
- 1 plic zahăr vanilat
- 2 linguri pudră de cacao
- 150 g zahăr
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 750 g brânză de vaci
- 3 ouă
- 250 g zahăr
- 3 plicuri zahăr vanilat
Mod de preparare:
Pentru foi, amestecăm într-un bol făina cu pudra de cacao, zahărul vanilat și cu praful de copt. Încorporăm și gălbenușul și untul moale și frământăm cu mâna până obținem un aluat gras. Din aluatul astfel obținut formăm 2 bulgări și îi învelim în folie alimentară.
Îi dăm la congelator și ne apucăm să pregătim crema.
Pentru cremă, mixăm albușurile spumă tare, adăugând treptat și zahărul tos și cel vanilat.
Separat, amestecăm foarte bine brânza cu gălbenușurile. La final, amestecăm cele două compoziții, până la omogenizare.
Asamblare:
Tapetăm o tavă de 22*30 cm cu hârtie de copt și radem direct în ea, pe răzătoarea mare, primul bulgăr de aluat. Peste aluatul din tavă întindem crema de brânză, peste care radem și al doilea bulgăr de aluat, tot pe răzătoarea mare. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la foc mediu și coacem prăjitura timp de 40-50 de minute, sau până trece testul cu scobitoarea.
După ce este gata, o presărăm cu zahăr pudră vanilat…
Să o savurați cu poftă! Poftă bună!