Ingrediente necesare pentru blat:
- 3 linguri făină
- 6 ouă
- 150 g zahăr
- 150 g nucă
- 3 linguri cafea neagră, puternică
- 1 lingură praf de copt
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 2 gălbenușuri
- 150 g zahăr pudră
- 200 g unt
- 5 linguri cafea neagră, puternică
Ingrediente necesare pentru decor:
- 1-2 cuburi ciocolată
- 50 g nucă
Mod de preparare:
Punem toate nucile într-o tigaie uscată și le prăjim. Punem deoparte 50 de grame pentru decor și zdrobim restul de 150 de grame.
Separăm ouăle și batem spumă tare albușurile. Separat, mixăm gălbenușurile cu zahărul până își schimbă culoarea și își dublează volumul.
Adăugăm cafeaua, nucile zdrobite și făina amestecată cu praful de copt. Amestecăm până la omogenizare. Treptat, încorporăm și spuma de albușuri, folosind o spatulă.
Tapetăm o tavă de 29*23 cu hârtie de copt și transferăm compoziția în ea. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade și coacem timp de 25-30 de minute sau până trece testul cu scobitoarea. Lăsăm pandișpanul să se răcească.
Pentru cremă, mixăm untul spumă, împreună cu zahărul, după care adăugăm și câte un gălbenuș, mixând continuu. Amestecând cu o lingură, încorporăm și cafeaua.
Întindem crema astfel obținută peste blatul rece și decorăm cu nucă și ciocolată rasă. Dăm prăjitura la frigider pentru câteva ore înainte de a o porționa și servi.
Să o savurați u poftă! Poftă bună!