Ingrediente necesare:

  • 500 g făină cernută
  • 100 g zahăr
  • 2 ouă
  • 75 g unt
  • 200 ml lapte cald
  • 10 g drojdie uscată
  • 40 g semințe de susan
  • jumătate linguriță sare
  • 100 g gem

Mod de preparare:

Într-un bol mic, amestecăm laptele cald cu drojdia, cu 40 de grame de făină și cu 20 de grame de zahăr. Lăsăm deoparte maiaua astfel obținută pentru puțin timp.

Într-un bol mai mare, amestecăm făina cernută cu cantitatea rămasă de zahăr și sare. Adăugăm și 1 ou și maiaua. Începem să frământăm, adăugând treptat și untul moale. La final, formăm o bilă din aluatul omogen și neted și o acoperim cu un prosop.

Lăsăm deoparte la loc cald timp de 1 oră. După o oră, transferăm aluatul dospit pe suprafața de lucru și îl împărțim în 12 bile egale pe care le acoperim iar cu un prosop pentru încă 15 minute. Ulterior, luăm o bilă de aluat și o întindem într-un blat îngust, de o lungime un pic mai mare decât palma.

Pe marginea blatului punem un pic de gem și rulăm ușor, acoperind umplutura și lipind marginile.

Capătul opus îl întretăiem în 4 fâșii și rulăm cornulețul. Procedăm la fel șu cu aluatul rămas. Transferăm cornulețele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și le acoperim, pentru ultima oară, cu un prosop curat pentru 20 de minute.

După cele 20 de minute, batem oul rămas și ungem cornulețele din tavă. Le presărăm și cu semințe de susan și le dăm la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 25-30 de minute.

Să le savurați cu poftă, alături de ceaiul preferat! Poftă bună!