Ingrediente necesare:
- 2 pești macrou
- 3 căței usturoi
- 1 linguriță boia
- 1 linguriță sare
- 2 linguri ulei de măsline
- Verdeață, după gust
Mod de preparare:
Începem prin a eviscera peștele. Îi tăiem capul și coada. Îl tăiem de-a lungul pe jumătate, îndepărtăm oasele și spălăm bine sub jet de apă rece.
Pentru marinadă, amestecăm usturoiul pisat cu sarea, uleiul și boiaua. Ungem peștele cu maridana preparată și dăm la frigider pentru 3 sau 4 ore.
Ulterior, transferăm peștele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 220 de grade Celsius, pentru un sfert de oră, aproximativ.
Transferăm peștele pe o farfurie și decorăm cu verdeață. Să-l savurați cu poftă, alături de garnitura preferată!
Poftă bună!