La Cafea
sâmbătă, iunie 14, 2025
La Cafea
No Result
View All Result

Cea mai simplă rețetă – Cremeș de casă

Ingrediente necesare:

  • 1 pachet aluat foietaj
  • 1 L lapte
  • 4 ouă
  • Cremă de vanilie
  • 200 g făină
  • 300 g zahăr
  • 50 g unt
  • Esență de vanilie

Mod de preparare:

Pentru crema de vanilie, punem laptele pe foc, împreună cu zahărul, ouăle și făina.

Amestecăm continuu până se îngroașă, după care o lăsăm să se răcească. Ulterior, adăugăm și vanilia, untul moale și mixăm foarte bine, până la omogenizare.

Coacem separat cele două foi de aluat foietaj. Înainte de a le da la cuptor, le înțepăm din loc în loc cu o furculiță, după care le coacem la cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius, timp de 20 de minute.

După ce foile se răcesc, le umplem cu crema de vanilie. Lăsăm prăjitura deoparte până a doua zi.

Să o savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Noutăți

Gogoșele cu iaurt și mere – Fără drojdie, rapide și aromate

Noutăți

Prăjitură pufoasă cu mere și lămâie – Simplă și aromată

Noutăți

Desert de ciocolată turnat în sticlă – Cu gelatină și frișcă

Noutăți

Prăjitură cu alune, cremă de ciocolată și strat fin de frișcă

Noutăți

Desert fără coacere cu biscuiți, caramel și frișcă

Noutăți

Desert cu banană, cremă de lapte și biscuiți – fără coacere

SUGESTII / RECOMANDĂRI

Noutăți

Gogoșele cu iaurt și mere – Fără drojdie, rapide și aromate

Noutăți

Prăjitură pufoasă cu mere și lămâie – Simplă și aromată

Noutăți

Desert de ciocolată turnat în sticlă – Cu gelatină și frișcă

  • Termeni legali
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Termeni legali

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate