Ingrediente necesare:
- 1 pachet aluat foietaj
- 1 L lapte
- 4 ouă
- Cremă de vanilie
- 200 g făină
- 300 g zahăr
- 50 g unt
- Esență de vanilie
Mod de preparare:
Pentru crema de vanilie, punem laptele pe foc, împreună cu zahărul, ouăle și făina.
Amestecăm continuu până se îngroașă, după care o lăsăm să se răcească. Ulterior, adăugăm și vanilia, untul moale și mixăm foarte bine, până la omogenizare.
Coacem separat cele două foi de aluat foietaj. Înainte de a le da la cuptor, le înțepăm din loc în loc cu o furculiță, după care le coacem la cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius, timp de 20 de minute.
După ce foile se răcesc, le umplem cu crema de vanilie. Lăsăm prăjitura deoparte până a doua zi.
Să o savurați cu poftă! Poftă bună!