Ingrediente necesare pentru blat:

  • 3 ouă
  • 100 g zahăr
  • 170 g făină cernută
  • 60 g ulei
  • 130 ml lapte
  • 1 praf de sare
  • 1,5 linguriță praf de copt
  • 2-3 picături esență de vanilie

Ingrediente necesare pentru cremă:

  • 150 g iaurt de fructe
  • 500 ml frișcă
  • 3 linguri zahăr pudră

Ingrediente necesare pentru sirop:

  • 1 lingură lapte condensat
  • 150 ml apă

Mod de preparare:

Într-un bol, mixăm ouăle împreună cu zahărul, până la omogenizare. Adăugăm și un praf de sare, vanilia, uleiul și amestecăm foarte bine.

Într-un bol separat, amestecăm făina cu praful de copt, după care omogenizăm ingredientele uscate cu amestecul de ouă și cu laptele.

Ungem o tigaie încinsă cu 2-3 picături de ulei, folosind pensula de silicon. Împărțim aluatul în 3 părți egale și turăm câte o porție de aluat, cam 1,5 polonic, în tigaia încinsă. Uniformizăm și coacem blatul la foc mic timp de 7-8 minute pe o parte, acoperit.

Întoarcem blatul și-l coacem pentru încă 2-3 minte, tot acoperit. Procedăm la fel și cu aluatul rămas. Ulterior, lăsăm blaturile să se răcească de tot.

Pentru cremă, mixăm frișca rece împreună cu zahărul pudră, mărind treptat viteza. Punem deoparte 4-5 linguri de frișcă pentru decor. În restul cantității de frișcă adăugăm iaurtul de fructe și mixăm la viteză mică.

Pentru sirop, dizolvăm laptele condensat cu apă caldă.

Asamblare: așezăm primul blat pe un platou și-l însiropăm, după care-l ungem cu un strat generos de cremă.

Procedăm la fel și cu blaturile și crema rămasă. Ultimul strat va fi cel de cremă și vom acoperi și părțile laterale a tortului. Decorăm după gust și imaginație.

Să-l savurați cu poftă! Poftă bună!