La Cafea
duminică, octombrie 1, 2023
La Cafea
No Result
View All Result

Castraveți conservați cu apă rece – Castraveți crocanți fără oțet

Va prezentam o reteta de castraveti conservati cu apa rece. Fara folosirea otetului, obtineti cei mai aromati, crocanti si deliciosi castraveti.

Acestia se prepara uimitor de simplu si pot fi pastrati chiar si la temperatura camerei un timp indelungat.

Chiar daca in reteta de mai jos sunt prezentate ingredientele pentru 1 borcan cu volumul de 3 l, nu va fie frica sa pregatiti din prima o portie dubla sau chiar tripla. Succesul este garantat.

Ingrediente

  • 2 kg de castraveti
  • 3 umbrele de marar
  • 1 frunza mare de hrean
  • 4 catei de usturoi
  • 3 boabe de piper
  • 5 frunze de coacaza neagra
  • 1 ardei rosu (la dorinta)
  • 1 lingurita praf de mustar
  • 1 l de apa
  • 100 g de sare
  • bicarbonat de sodiu (pentru a spala borcanele)

Cum se prepara?

Pregatiti borcanul: spalati-l cu bicarbonat de sodiu. Clatiti-l bine cu apa rece. Spalati bine castravetii. Nu le taiati capetele. Spalati frunzele de coacaza, de hrean, umbrelele de marar si ardeiul rosu. Curatati usturoiul. Taiati frunza de hrean.

Asezati în partea de jos a borcanului frunzele de coacaza, de hrean, mararul, ardeiul, boabele de piper si usturoiul. Apoi, umpleti borcanul cu castraveti. Asezati-i cat mai dens. Turnati apa intr-o cratita si puneti-o pe foc. Incalziti-o putin si adaugati sarea. Amestecati pana sarea se va dizolva, scrie bucatarianoastra.online.

Luati saramura de pe foc si turnati-o in borcanul cu castraveti. Presarati deasupra praful de mustar. Inchideti borcanul cu un capac si asezati-l pe o farfurie. Lasati castravetii sa fermenteze timp de 5 zile. Nu este necesar sa-i dati la un loc rece. In acest timp, castravetii se vor acoperi cu un strat alb, iar saramura se va limpezi.

Scurgeti saramura din borcan. Umpleti-l cu apa rece, apoi iarasi scurgeti-o. Reperati procesul de 2-3 ori. Umpleti borcanul cu apa rece curata si agitati-l putin. Inchideti-l cu un capac metalic. Nu este nevoie sa-l intoarceti cu susul in jos. Castravetii pot fi serviti peste 1 luna.

Nota: Daca, capacul s-a umflat, indepartati-l si mai adaugati in borcan putina apa. Inchideti borcanul cu un capac metalic nou. Castravetii se pot pastra la temperatura camerei, timp de cel mult 3 ani.

Sa ii savurati cu pofta!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Noutăți

Dulceață naturală de struguri – Rețetă fără conservați – Salvați și încercați rețeta, merită

Noutăți

Compot de prune – Rețetă simplă, fără conservați – Sirop dulce-acrișor, fructe tari și aromate

Noutăți

Gem de caise – Gem aromat, fin și delicat – Rețetă fără conservanți

Noutăți

Cozonac pufos și aromat, de nerefuzat – Cozonac din aluat cu iaurt – Încercați rețeta, o să vă placă mult

Noutăți

Cozonac pufos și delicios – Cozonac cu aluat opărit – Nimeni nu refuză încă o felie, este mult prea bun…

Noutăți

Cozonac pufos și delicios (cu aluat pe bază de smântână) – Moale și pufos, fraged și delicios

SUGESTII / RECOMANDĂRI

Noutăți

Dulceață naturală de struguri – Rețetă fără conservați – Salvați și încercați rețeta, merită

Noutăți

Compot de prune – Rețetă simplă, fără conservați – Sirop dulce-acrișor, fructe tari și aromate

Noutăți

Gem de caise – Gem aromat, fin și delicat – Rețetă fără conservanți

  • Termeni legali
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Termeni legali

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate