La Cafea
miercuri, martie 29, 2023
La Cafea
No Result
View All Result

Cel mai delicios chec cu apă minerală – Nu aș schimba rețeta pentru nimic în lume

Ingrediente necesare:

  • 4 ouă
  • 300 g făină
  • 200 g zahăr
  • 150 ml apă minerală
  • 50 ml ulei
  • 25 g pudră de cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 1 linguriță coajă de lămâie
  • 1 linguriță esență de rom
  • 1 praf de sare
  • zahăr pudră pentru decor

Mod de preparare:

Începem prin a tapetă o tavă mai mare cu hârtie de copt și pornim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Într-un bol, mixăm ouăle împreună cu sarea și cu zahărul adăugat în mai multe tranșe. Mixăm până compoziția se albește și zahărul se dizolvă.

Apoi, adăugăm treptat și uleiul, apa minerală și, la cea mai mică viteză a mixerului, încorporăm și făina cernută cu praful de copt.

La final, adăugăm și coaja de lămâie.

Punem 3 /4 di aluat în tava pregătită, iar în cel rămas adăugăm pudra de cacao, esența și amestecăm bine. Peste cea albă punem compoziția maro și amestecăm ușor cu o furculiță.

Dăm tava la cuptor și coacem checul timp de 40-45 de minute sau până trece testul cu scobitoarea. Când este gata, scoatem din tavă, îl pudrăm cu zahăr pudră și îl lăsăm să se răcească.

Să îl savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Noutăți

Nectar de caise – Nectar de caise natural, făcut în casă – Fără conservanți, fără minuni

Noutăți

Dulceață de pepene (galben sau roșu) – Dulceață foarte aromată, foarte delicată – 1 kg zahăr, 1 kg miez de pepene, zeama de la 3 lămâi

Noutăți

Rețetă pentru iarnă – Dulceață de nuci verzi – Rețetă tradițională, cum se făcea pe vremuri

Noutăți

Gem de căpșuni gustos și savuros – Rețetă simplă, fără conservanți – Pentru o porție, aveți nevoie de 2 kg căpșuni, 1 kg zahăr și o lămâie mare

Noutăți

Compot de căpșuni – Rețetă fără conservanți – Compot de casă cu căpșuni, o bunătate de rețetă!

Noutăți

Rețetă veche, fără conservanți, pe care o folosea și bunica – Dulceață de căpșuni – Dulceață de căpșuni cu fructe întregi

SUGESTII / RECOMANDĂRI

Noutăți

Nectar de caise – Nectar de caise natural, făcut în casă – Fără conservanți, fără minuni

Noutăți

Dulceață de pepene (galben sau roșu) – Dulceață foarte aromată, foarte delicată – 1 kg zahăr, 1 kg miez de pepene, zeama de la 3 lămâi

Noutăți

Rețetă pentru iarnă – Dulceață de nuci verzi – Rețetă tradițională, cum se făcea pe vremuri

  • Termeni legali
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Termeni legali

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate