Ingrediente necesare:
- 3 ouă
- 100 g zahăr
- 150 g unt topit și răcit
- 130 g făină
- 1 linguriță coajă de lămâie
- 1 fiolă esență de vanilie
- 5 g praf de copt
- un praf de sare
Mod de preparare:
Punem într-un bol adânc ouăle, zahărul, vanilia, sarea și mixăm timp de 3 minute la viteză mică, după care mărim viteza și continuăm să batem până compoziția își dublează volumul inițial.
Amestecăm făina cu praful de copt apoi o cernem în compoziția de ouă și amestecăm, folosind o spatulă de silicon, adăugând și coaja de lămâie.
Turnăm apoi untul topit și răcit, amestecăm până la omogenizare și acoperim bolul cu folie.
Punem bolul la frigider pentru jumătate de oră.
Ungem forma de madeleine cu unt, apoi umplem cu amestecul din frigider.
O să obținem 16 bucăți.
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius și coacem fursecurile timp de 9-10 minute, depinde cuptor, până capătă o culoare aurie.
Scoatem fursecurile din tavă, apoi lăsăm să se răcească și le pudrăm cu zahăr vanilat.
Să le savurați cu poftă alături de un ceai aromat!
Discussion about this post