Pizza pregătită în casă – aluatul perfect cu drojdie și lapte, mici secrete pentru o pizza delicioasă – Poate că uneori este greu să faceți acasă aceeași pizza ca cea făcută în restaurantele de specialitate… Restaurantele excelente păstrează “rețeta aluatului” în taină…
Încercăm astăzi și… sperăm să reușim!… să vă dezvăluim unul dintre cele mai valoroase secrete pentru o pizza de-li-cioa-să…
Pentru a obține un blat cu marginile moi și crocante în același timp, este necesar ca aluatul să fie frământat cu drojdie și lapte… Avem nevoie de ingredientele preferante pentru pizza și de o tavă de copt un pic mai mare…
Ingrediente necesare
- 200 ml lapte
- jumătate de linguriță de sare
- 2 lingurițe zahăr
- 10 grame drojdie
- 2 linguri ulei de măsline
- 300 grame făină
- 150 grame șuncă
- 1 roșie
- 150 grame cașcaval tare
- sos de roșii (după gust)
Cum se prepară?
Puneți sare și zahăr în laptele puțin încălzit, apoi adăugați drojdia și uleiul de masline.
Amestecați bine. Turnați făina puțin câte puțin și frământați un aluat moale. Puneți-l într-un vas și acoperiți-l cu un prosop, apoi lăsați-l într-un loc cald, în jur de 30 minute…
Adăugați puțină făină pe masa de lucru și întindeți aluatul într-un strat subțire… Ungeți deasupra cu sos de roșii, puneți șunca tăiată subțire, roșiile felii și cașcavalul dat prin răzătoare…
Puneți tava în cuptorul preîncălzit la 190 grade, timp de 15 minute. Asta-i tot… Savurați cu drag, alături de familie și prieteni… Poftă bună!
La prepararea acestei pizze puteți folosi orice ingrediente doriți… numai și numai ce vă place dumneavoastră și familiei / prietenilor… De asemenea, cu acest aluat puteți pregăti și cea mai simplă și gustoasă pizza “Margarita” …
Discussion about this post