Am văzut recent un documentar despre bucătăria japoneză și am rămas uimită de această prăjitură… și de reacția turiștilor ce o gustau… Acest desert se bucură de o popularitate neobișnuit de mare în Japonia, așa că nu am mai stat pe gânduri și am trecut la treabă…
Pentru a pregăti cheesecake japonez din doar câteva ingrediente, ai nevoie de:
Ingrediente necesare:
- 130 ml lapte
- 100 g cremă de brânză
- 100 g unt
- 50 g făină
- 50 g amidon
- 8 albușuri de ou
- 130 g zahăr
Cum se prepară?
1. Pentru început, amestecăm într-un vas adânc laptele, crema de brânză și untul.
2. Punem vasul pe foc mic și amestecăm energic. Adăugăm un albuș de ou și omogenizăm.
3. După ce am obținut o cremă fină, luăm vasul de pe foc și adăugăm făina cu amidonul.
4. Batem restul de albușuri cu zahăr până obținem o cremă tare. Adăugăm treptat, lingură cu lingură, în crema obținută anterior și amestecăm de jos în sus, într-o singură direcție.
5. Tapetăm o formă cu hârtie de copt și adăugăm uniform aluatul. Se coace la 160 de grade Celsius timp de 25 de minute, pe urmă încă 30 de minute la 140 de grade C.
6. Nu deschideți ușa cuptorului pe toată durata coacerii!
7. La final, se lasă la răcit câteva ore, apoi se serverște alături de cei dragi.
Să îl savurați cu drag – Poftă bună!
Discussion about this post