La Cafea
luni, mai 12, 2025
La Cafea
No Result
View All Result

Gulaș de ciuperci, fără carne – Toți din casă mi-au cerut și a 2-a porție, atât de mult le-a plăcut

Pentru această rețetă, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 600 g mix de ciuperci (am folosit 200g ciuperci champignon; 200g hribi congelate; 200g ghebe congelate)
  • 1 catel usturoi
  • 1 fir mic rozmarin
  • 1 fir mic cimbru
  • 5 fire patrunjel
  • 1 lingura ulei
  • sare
  • piper negru

Pentru a prepara sosul, veți avea nevoie de:

  • 1 ardei rosu (gras sau kapia; aprox 150 grame)
  • jumatate de ceapa mica (cca 15 grame)
  • 1 catel usturoi
  • 1 lingurita cu varf boia de ardei dulce
  • 1 lingurita cu varf pasta de rosii
  • 1 lingurita de otet balsamic
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura ulei
  • sare

Cum se prepară?

Daca folositi ciuperci congelate incepeti cu ele: le puneti intr-o tigaie larga, la foc mediu si le lasati pana sunt decongelate complet. Strecurati sucul lasat de ciuperci, presand bine pe ciuperci; retineti separat ciupercile si sucul lasat.

Masurati sucul lasat de ciuperci si completati cu apa daca e cazul astfel incat sa aveti 300 ml lichid. Restul ciupercilor se sterg cu un servetel, se curata de picioruse si se taie bucati potrivite.

Sosul: intr-o oala incingeti uleiul si adaugati ceapa tocata, usturoiul felii groase si ardeiul curatat taiat bucati nu foarte mari. Se soteaza impreuna 5 minute, pana ceapa se inmoaie un pic.

Se adauga pasta de rosii si otetul balsamic si se soteaza impreuna inca 1 minut. Se trage oala de pe foc, se adauga boiaua (daca doriti puneti si putina boia iute si afumata) si zaharul si se amesteca bine. Se stinge cu lichidul de pe ciuperci si se condimenteaza cu putina sare. Daca nu ati folosit ciuperci congelate folositi 300 ml apa. Se fierbe la foc mic, timp de 25 de minute.

Se mixeza sosul in blender si apoi se trece printr-o sita fina. Într-o cratita mai larga incingeti uleiul si adaugati ciupercile crude (in cazul meu cele champignon). Se soteaza la foc mare pana incep sa se rumeneasca. Se adauga si ciupercile care au fost congelate si se soteaza impreuna inca 2-3 minute.

Se adauga usturoiul taiat felii, firele de verdeata, putina sare si piper negru si se soteaza inca 1 minut. Se adauga sosul gulas si se fierbe cu capac timp de 10 minute. Se scot verdeturile din oala. Se drege gulasul de sare. Se adauga patrunjel tocat. E bun cu mamaliguta sau piure de cartofi.

Să îl savurați cu plăcere! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Noutăți

Biluțe rapide cu pișcoturi și iaurt

Noutăți

Rulouri fine cu cremă de vanilie

Noutăți

Clătite fine și delicioase

Noutăți

Cheesecake cu căpșuni (fără coacere) – Ușor și cremos, cu un blat crocant de biscuiți și o cremă fină de brânză

Noutăți

Fursecuri spirale – Desert jucăuș și delicios, cu aluat fraged în două culori – Crocante la exterior și ușor moi la interior

Noutăți

Tort Tiramisu cu piure de căpșuni – Un desert rafinat pentru momentele în care dorești un răsfăț deosebit

Discussion about this post

SUGESTII / RECOMANDĂRI

Noutăți

Biluțe rapide cu pișcoturi și iaurt

Noutăți

Rulouri fine cu cremă de vanilie

Noutăți

Clătite fine și delicioase

  • Termeni legali
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Termeni legali

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate