La Cafea
vineri, iunie 13, 2025
La Cafea
No Result
View All Result

Rețetă de post – Chifteluțe de vinete – Cea mai simplă și cea mai delicioasă rețetă

“Iubesc vinetele – Fac salate, șnițele, zacuscă și varie, dar rețetele nu sunt multe. Am copt mai multe vinete și nu m-ai reușeam să mănânc salată (eu ador salata). Am încercat să fac chiftele (printre altele) și am rămas impresionată de textura și gustul delicat. Recomand tuturor.„

Reţetă de post, bună şi pentru vegetarieni / vegani. Celiacii pot folosi făină de soia în locul făinii de grâu. Optim aperitiv pentru orice petrecere cu servire la bufet/self service.

  • Grad de dificultate: mediu
  • Timp de preparare: 15 preparat + 15 prăjit= 30 min
  • Porţii: 24 chifteluţe = pentru 3 persoane

Ingrediente

  • 1 vânată coaptă-n foc/grătar/aragaz
  • 1 ceapă de mărime medie
  • 1 linguriţă boia de ardei iute (opțional, dar indicat)
  • 1 linguriţă usturoi praf/deshidratat
  • 1 linguriță piper negru
  • 2 linguri de fulgi de ovăz sau pesmet (pentru a absoarbe umiditatea)
  • 3-4 linguri făină de grâu
  • 1-2 căni de ulei de floarea soarelui pentru prăjit (se pot face și la cuptor)
  • 1 linguriţă sare (după gust)

Depinde, dacă nu se pot modela se pune făină cât este necesară. Celiacii pot elimina fulgii de ovăz și făina, o pot înlocui cu făină de soia/năut.

Cum se prepară?

Coace vânăta (cu tot cu coajă la cuptor) Cred că știi cum se face și lasă-o să se răceasă Curăţă şi ceapa şi taie-o mărunt. Când s-a răcit, curăț-o de coajă și taie-o cu un cuțit, sau cu ce folosești tu. Pune într-un lighean sau castron mare, adaugă ceapa tăiată mărunt.

Adaugă celelalte ingrediente (făina, mirodeniile, ceapa, sarea, pesmetul) amestecă foarte bine şi vezi dacă se leagă şi se pot modela. Dacă nu, mai adaugă făină de grâu/soia până se leagă. Modelează ce forme vrei: rotunde, mici, plate. Cum îţi vine la îndemână Le prăjești în ulei pe toate părţile, vreme de 4 – 5 minute, sau le poți băga la cuptor, necesitân de mai mult timp.

Să le savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Noutăți

Gogoșele cu iaurt și mere – Fără drojdie, rapide și aromate

Noutăți

Prăjitură pufoasă cu mere și lămâie – Simplă și aromată

Noutăți

Desert de ciocolată turnat în sticlă – Cu gelatină și frișcă

Noutăți

Prăjitură cu alune, cremă de ciocolată și strat fin de frișcă

Noutăți

Desert fără coacere cu biscuiți, caramel și frișcă

Noutăți

Desert cu banană, cremă de lapte și biscuiți – fără coacere

Discussion about this post

SUGESTII / RECOMANDĂRI

Noutăți

Gogoșele cu iaurt și mere – Fără drojdie, rapide și aromate

Noutăți

Prăjitură pufoasă cu mere și lămâie – Simplă și aromată

Noutăți

Desert de ciocolată turnat în sticlă – Cu gelatină și frișcă

  • Termeni legali
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Termeni legali

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate