La Cafea
miercuri, martie 29, 2023
La Cafea
No Result
View All Result

Rețetă cu imagini – Cornulețe de casă cu vanilie – Cornulețe moi și sfărâmicioase, fragede și delicioase

Rețetă pas cu pas, cu imagini – Cornulețe de casă (umplute cu cremă de vanilie) – Cornulețe moi și sfărâmicioase, fragede și delicioase

Ingrediente necesare pentru aluat:

  • 500 g făină
  • 250 g unt
  • 200 g smântână
  • Jumătate linguriță praf de copt
  • 1 gălbenuș de ou

Ingrediente necesare pentru umplutură:

  • 3/ 4 pahar făină
  • 25 g unt topit
  • Jumătate pahar zahăr
  • Vanilie
  • Jumătate linguriță scorțișoară

Alte ingrediente necesare:

  • 2 pahare zahăr pudră
  • Vanilie

Mod de preparare:

Pentru aluat, cernem făina într-un bol. Dăm pe răzătoare untul, direct peste făină după care amestecăm cu mâna până obținem un aluat sfărâmicios.

Adăugăm smântâna, praful de copt, gălbenușul și amestecăm cu lingura după care începem să frământăm cu mâna. Trebuie să obținem un aluat omogen și neted. Împachetăm aluatul în folie și dăm la frigider pentru minim 4 ore.

Pentru umplutură, amestecăm ingredientele necesare.

După 4 ore, împărțim aluatul în 6 părți egale din care formăm biluțe. Punem biluțele pe o farfurie și le acoperim să nu se usuce.

Luăm prima bucată și întindem pe suprafața de lucru presărată cu făină. Tăiem în triunghiuri punem pe fiecare câte 1 linguriță de umplutură.

Rulăm și punem cornulețele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Procedăm la fel cu aluatul rămas.

Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 160-170 de grade pentru aproximativ 40 de minute.

După ce se răcoresc un pic, le trecem prin zahăr pudră amestecat cu zahăr vanilat.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Noutăți

Nectar de caise – Nectar de caise natural, făcut în casă – Fără conservanți, fără minuni

Noutăți

Dulceață de pepene (galben sau roșu) – Dulceață foarte aromată, foarte delicată – 1 kg zahăr, 1 kg miez de pepene, zeama de la 3 lămâi

Noutăți

Rețetă pentru iarnă – Dulceață de nuci verzi – Rețetă tradițională, cum se făcea pe vremuri

Noutăți

Gem de căpșuni gustos și savuros – Rețetă simplă, fără conservanți – Pentru o porție, aveți nevoie de 2 kg căpșuni, 1 kg zahăr și o lămâie mare

Noutăți

Compot de căpșuni – Rețetă fără conservanți – Compot de casă cu căpșuni, o bunătate de rețetă!

Noutăți

Rețetă veche, fără conservanți, pe care o folosea și bunica – Dulceață de căpșuni – Dulceață de căpșuni cu fructe întregi

SUGESTII / RECOMANDĂRI

Noutăți

Nectar de caise – Nectar de caise natural, făcut în casă – Fără conservanți, fără minuni

Noutăți

Dulceață de pepene (galben sau roșu) – Dulceață foarte aromată, foarte delicată – 1 kg zahăr, 1 kg miez de pepene, zeama de la 3 lămâi

Noutăți

Rețetă pentru iarnă – Dulceață de nuci verzi – Rețetă tradițională, cum se făcea pe vremuri

  • Termeni legali
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Termeni legali

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate