Rețetă pas cu pas, cu imagini – Cornulețe de casă (umplute cu cremă de vanilie) – Cornulețe moi și sfărâmicioase, fragede și delicioase
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 500 g făină
- 250 g unt
- 200 g smântână
- Jumătate linguriță praf de copt
- 1 gălbenuș de ou
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 3/ 4 pahar făină
- 25 g unt topit
- Jumătate pahar zahăr
- Vanilie
- Jumătate linguriță scorțișoară
Alte ingrediente necesare:
- 2 pahare zahăr pudră
- Vanilie
Mod de preparare:
Pentru aluat, cernem făina într-un bol. Dăm pe răzătoare untul, direct peste făină după care amestecăm cu mâna până obținem un aluat sfărâmicios.
Adăugăm smântâna, praful de copt, gălbenușul și amestecăm cu lingura după care începem să frământăm cu mâna. Trebuie să obținem un aluat omogen și neted. Împachetăm aluatul în folie și dăm la frigider pentru minim 4 ore.
Pentru umplutură, amestecăm ingredientele necesare.
După 4 ore, împărțim aluatul în 6 părți egale din care formăm biluțe. Punem biluțele pe o farfurie și le acoperim să nu se usuce.
Luăm prima bucată și întindem pe suprafața de lucru presărată cu făină. Tăiem în triunghiuri punem pe fiecare câte 1 linguriță de umplutură.
Rulăm și punem cornulețele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Procedăm la fel cu aluatul rămas.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 160-170 de grade pentru aproximativ 40 de minute.
După ce se răcoresc un pic, le trecem prin zahăr pudră amestecat cu zahăr vanilat.
Savurați cu poftă! Poftă bună!