Prăjitură cu brânză dulce, fragedă, aromată și delicioasă – Se prepară ușor, rapid
Ingrediente necesare pentru foi:
- 350 g făină
- 200 g unt
- 150 g zahăr pudră
- 1 ou
- 1 plic praf de copt
- 3 linguri lapte
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 500 g brânză de vaci
- 1 ou
- 100 g zahăr pudră
- 1 lingură amidon alimentar
- 1 plic zahăr vanilat
Alte ingrediente necesare:
- Gemul preferat
- Zahăr pudră pentru decor
Mod de preparare:
Punem toate ingredientele necesare pentru foi într-un bol. Frământăm un aluat omogen. Împărțim aluatul în două, întindem două foi la mărimea tăvii.
Punem prima foaie într-o tavă unsă cu unt și tapetată cu făină și ungem cu gemul preferat.
Într-un bol, amestecăm foarte bine brânza cu celelalte ingrediente pentru umplutură. Punem umplutura în tavă, uniformizăm.
Peste umplutură punem a doua foaie întinsă și o înțepăm din loc în loc cu o furculiță.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 25-30 de minute. După ce se răcorește un pic, pudrăm prăjitura cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!