Prăjitură cu brânză dulce, fragedă, aromată și delicioasă – Se prepară ușor, rapid

Ingrediente necesare pentru foi:

  • 350 g făină
  • 200 g unt
  • 150 g zahăr pudră
  • 1 ou
  • 1 plic praf de copt
  • 3 linguri lapte

Ingrediente necesare pentru umplutură:

  • 500 g brânză de vaci
  • 1 ou
  • 100 g zahăr pudră
  • 1 lingură amidon alimentar
  • 1 plic zahăr vanilat

Alte ingrediente necesare:

  • Gemul preferat
  • Zahăr pudră pentru decor

Mod de preparare:

Punem toate ingredientele necesare pentru foi într-un bol. Frământăm un aluat omogen. Împărțim aluatul în două, întindem două foi la mărimea tăvii.

Punem prima foaie într-o tavă unsă cu unt și tapetată cu făină și ungem cu gemul preferat.

Într-un bol, amestecăm foarte bine brânza cu celelalte ingrediente pentru umplutură. Punem umplutura în tavă, uniformizăm.

Peste umplutură punem a doua foaie întinsă și o înțepăm din loc în loc cu o furculiță.

Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 25-30 de minute. După ce se răcorește un pic, pudrăm prăjitura cu zahăr pudră.

Savurați cu poftă! Poftă bună!