Rețetă de post – Iată cum se prepară chifteluțele mănăstirești, în doar 20 minute – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente:
- 500 g fasole boabe
- 2-3 felii de pâine
- 150 ml ulei
- 2 cepe
- 5-6 căței de usturoi
- 1 morcov
- 1 păstârnac
- 2 frunze de dafin
- mărar
- pătrunjel
- 50 g făină
- sare
- cimbru
Mod de preparare:
1. Pentru început, punem boabele de fasole la fiert. Când fasolea a fiert pe jumătate, adăugăm morcovul, păstârnacul și ceapa. Apoi punem frunzele de dafin, condimentăm cu sare, piper și lăsăm la fiert.
2. După ce au fiert toate legumele, le scoatem din oală și le așezăm într-un bol. Adăugăm feliile de pâine, usturoiul pisat, cimbrul, mărarul și pătrunjelul tăiat mărunt și dăm întreaga compoziție prin mașina de tocat. Amestecăm bine cu mâna sau cu o lingură ca să omogenizăm toate ingredientele.
3. Cu ajutorul mâinilor, formăm chiftele. Le dăm prin făină, pe urmă le prăjim într-o tigaie încinsă cu ulei.
Să le savurați cu poftă! Poftă bună!
Discussion about this post