La Cafea
duminică, decembrie 3, 2023
La Cafea
No Result
View All Result

Cornulețe de post – Cornulețe fragede și delicioase, cu rahat – Rețetă pentru Postul Mare

Chiar daca este vorba despre un produs de post sa stiti ca este absolut delicios astfel incat trebuie neaparat sa incercati aceasta reteta. Sunt cornulete foarte gustoase ce se prepara rapid si in plus, ingredientele costa putin.

Nu trebuie sa aveti o experienta culinara in spate asa ca recomand tuturor doamnelor si domnisoarelor dornice de un desert bun sa isi exerseze indemanarea chiar acum. Dar haideti sa vedem despre ce anume aveti nevoie…

  • 500 ml apa minerala
  • 5 linguri zahar
  • 50 grame drojdie proaspata
  • 200 ml ulei
  • 1 lingurita sare
  • arome (coaja de lamaie, portocala, esenta de vanilie, ce va place mai mult)
  • 1 kg faina 000
  • 300 grame de rahat( sau gem, nuca, orice doriti)

Mod de preparare: Incepeti prin a dizolva drojdia in putina apa calduta si o lingura de faina. Puneti aceasta compozitie in mijlocul fainii si lasati acolo sa dospeasca pentru  10 minute.

Apoi  adaugati ingredientele ramase si framantati bine ,pana ce obtineti un aluat nelicpicios. Lasati totul la dospit timp de o ora.
Acum a sosit momentul sa formati cornuletele. Intindeti o foaie cat puteti de subtire apoi taiati usor in bucati egale.

Coaceti  cornuletele la cuptor preincalzit la 150 de grade timp de 15 minute. Dupa ce sunt gata lasati-le putin apoi le dati prin zahar pudra, pentru un aspect placut dar si un  plus de gust.

Incercati aceasta reteta si cu siguranta nu veti regreta. Se potrivesc perfect intr-o seara de weekend cand sunteti acasa impreuna cu familia si prietenii si va delectati la o poveste. O sa fiti surprinsa de gustul fin a unui produs de post dat fiind faptul ca lipsesc totusi ingredientele de baza cu care eram obisnuiti, lapte, oua si multe altele. De fapt este vorba de placerea cu care va dedicati bucataritului in general, mai ales cand gatiti pentru cei dragi.

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Articole noi

Rețetă de post (tradițională) – Prăjitură fragedă și gustoasă (cu gem și griș)

Articole noi

Rețetă de post – Pandișpan cu fructe – Pufos și aromat, fin și delicat

Articole noi

Rețetă de post – Chifteluțe cu dovlecel și morcov – Rețetă de post super gustoasă și sățioasă

Articole noi

Rețetă de post – Prăjitură cu cremă de ness – Prăjitura fină și delicioasă, moale și aromată

Articole noi

Negresă de post cu nucă – Un deliciu, o delicatesă pentru Postul Mare

Articole noi

Rețetă de post – Chec pufos și delicios (aromat cu portocale) – Rețetă fără lapte, fără ouă

Discussion about this post

SUGESTII / RECOMANDĂRI

Noutăți

Prăjitură de casă la tavă – Rețetă de nota 10 – Prăjitură cu cremă de cacao, frișcă și mascarpone

Noutăți

Prăjitură de casă cu iaurt și lămâie – Delicioasă și aromată – Pur și simplu se topește în gură

Noutăți

Plăcintă de casă cu afine și iaurt – Rețetă simplă, cu foi din comerț – Nimeni nu refuză încă o bucățică

  • Termeni legali
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Termeni legali

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate