Chifteluțele de dovlecei le înlocuiesc cu succes pe cele cu carne și sunt extrem de gustoase. Fie că le servești reci sau calde, sunt perfecte pentru mesele din timpul postului. Cu siguranță nu te vei plictisi de ele nici dacă le vei face în fiecare zi…
Ingrediente:
- 450 gr dovlecei, 2 morcovi mari
- 1 ceapă, 75 gr griș
- 2-3 căței de usturoi, 2 linguri de ulei de măsline, verdeață tocată mărunt
- Sare, piper, 250 ml apă, 2 linguri de bulion
Mod de preparare:
Dovleceii se curăță și se dau pe răzătoarea mare – se presară sare și se lasă timp de 10 minute pentru a se scurge excesul de apă. Ceapa se toacă mărunt și se călește în 2 linguri de ulei – când aceasta devine transparentă, se adaugă și usturoiul tocat mărunt.
Amestecăm apa cu bulionul și turnăm peste ceapă, în tigaie. Se amestecă și se adaugă grișul – se lasă la fiert 3 minute după care se lasă la răcit. Curățam morcovii și îi dăm pe răzătoarea fină, amestecăm cu grisul, verdeața și dovleceii (trebuie storși foarte bine) și se asezonează după gust.
Formăm chiftelele și le punem în tavă, pe hârtie de copt – se pun la cuptor pentru 30 de minute la 180 grade sau pot fi prăjite și în tigaie.
Poftă bună!
Discussion about this post