Aceasta reteta de amandine de post este gata in numai 60 de minute. Este o reteta foarte usor de preparat si foarte gustoasa. Diferenta intre aceste amandine de post si cele de dulce este foarte mica, la gust. Incercati reteta!
Ingrediente pentru blat:
- 1 cana de zahar, 3 cani de faina, 3 linguri cacao
- Putin bicarbonat, 1 praf de copt si jumatat
- Putina sare, 2 cani de apa
Ingrediente pentru crema:
- 100 gr zahar, 100 gr zahar pudra, 500 gr margarina
- 4 linguri de cacao
Ingrediente pentru sirop:
- 200 ml apa, 100 gr zahar
Ingrediente glazura:
- 1 lingura de margarina
- Ciocolata amaruie (fara lapte)
Mod de preparare:
- Pentru inceput se prepara siropul – se fierbe apa impreuna cu zaharul pana acesta este topit – se lasa la racit
- Trecem la pregatirea blatului – amestecam cacaoa, zaharul, faina cernuta impreuna cu praful de copt, bicarbionatul stins cu putina zeama de lamaie, putina sare si 1 cana de apa – se amesteca totul iar la sfarsit se mai adauga apa (daca aluatul este prea gros)
- Tapetam o tava cu faina sau cu hartie de copt – se toarna jumatate din compozitie pentru a coace primul blat – se pune la cuptor pentru maximum 30 de minute (se verifica cu o scobitoare inainte de a-l scoate). Eu am folosit o tava rotunda insa puteti folosi una patrata si portionati dupa forma clasica a amandinelor
- Cat primul blat este la cuptor, se prepara crema – se mixeaza margarina cu zaharul si cacaoa -zaharul trebuie sa se topeasca iar dupa aceea se adauga zaharul pudra, se mixeaza totul si se la da frigider
- Cand este gata blatul se scoate si se insiropeaza cat este fierbinte – se lasa putin la racit – se adauga crema si se baga la frigider iar intre timp se pune la copt cel de al doilea blat
- Cand scoatem blatul, se insiropeaza, se lasa la racit si se pune peste crema
- Se prepara glazura de ciocolata – topim ciocolata si adaugam o lingura de margarina – se adauga peste prajitura si se pune la frigider pentru minim 3 ore inainte de a fi servita
- In loc de glazura de ciocolata puteti folosi chiar si 3 – 4 linguri de crema (arata bine, eu asa am facut)
Pofta buna!
Discussion about this post