Ingrediente necesare:
- 1 varză
- 1 morcov mare
- 500 g ciuperci
- 1 ceapa
- țelină
- 130 g orez
- 1 linguriță cimbru
- pătrunjel
- 300 ml suc de roșii
- 3 linguri pastă de tomate
- sare
- piper
- 2 crenguțe de cimbru
- 2 foi de dafin
- oregano
Mod de preparare:
1. Într-o tigaie încinsă cu ulei, prăjim ceapa tăiată mărunt. Adăugăm morcovul și gătim la foc mic 1 minut.
2. Punem un vas cu apă la fiert. Când a început să clocotească, adăugăm varza și o fierbem câteva minute. Pe urmă, desprindem foile de varză de pe cotor.
3. În tigaia cu ceapă, adăugăm țelina, ciupercile, pătrunjelul, sarea, cimbrul, orezul și pasta de tomate. Gătim la foc mic câteva minute.
4. Pe o frunză de varză, se așează o lingură de umplutură. Se formează sărmăluța și se așează într-o oală. Procedăm la fel până terminăm toate ingredientele.
5. Turnăm sosul de roșii, apa, condimentăm cu sare, piper, frunze de dafin și punem oala la fiert 60 de minute la foc mediu. Ca sa obțineți un gust perfect ,dați-le la cuptor la foc mic pentru incă o oră.
Să le savurați cu poftă! Poftă bună!
Discussion about this post