Negresa este desertul copilariei mele pentru ca mama il facea ori de cate ori avea ocazia si ma bucuram mereu. Reteta de astazi este pentru persoanele care tin post si vor sa pregateasca si ceva dulce fara sa contina lapte sau ou. Este o reteta simpla, gustoasa si pufoasa…
Ingrediente:
- 1 cana si jumatate de zahar
- 1 cana nuca de cocos, 1 cana de ulei, sare, esenta de rom sau de vanilie
- 50 gr cacao, 6 linguri de visine (din compot sau din sirop)
- 2 cani de apa minerala, 1n praf de copt, 4 cani de faina (chiar 3 jumatate – depinde de consistenta obtinuta)
Ingrediente pentru glazura:
- 4-5 linguri de apa
- 150 gr ciocolata de post (neagra)
Mod de preparare:
- Se amesteca toate ingredientele pentru blat cu exceptia visinelor si a fainii – amestecati cu un tel si mai apoi adaugati faina cernuta – amestecati pana obtineti o compozitie omogena
- Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se pune aluatul si se adauga visinele fara samburi dupa care se da la cuptor pentru 35-40 de minute, la 180 grade
- Inainte de a o scoate, trebuie sa o verificati cu o scobitoare sa vedeti daca este gata. Dupa ce este coapta, se scoate la racit si se pregateste glazura.
- Ciocolata se topeste si se adauga pe prajitura. Daca nu gasiti ciocolata de post, se poate pudra cu zahar.
Se lasa 15-20 de minute pentru a se intari ciocolata dupa care se poate servi.
Pofta buna!
Discussion about this post