La Cafea
duminică, octombrie 1, 2023
La Cafea
No Result
View All Result

Rețetă de post – Ciorbă cu perișoare din ciuperci – Rețetă ușoară și gustoasă

Prepară această ciorbă in perioada postului pentru ca este extrem de gustoasa si de hranitoare. Se prepara usor si inlocuieste cu succes ciorba de perisoare clasica…

Ingrediente pentru ciorba:

  • 1 ardei rosu, 1 ceapa, legume pentru ciorba (congelate sau la borcan)
  • 200 gr de varza proaspata tocata, 3 linguri de ulei
  • ½ cutie de rosii pasate, sare, piper, 2.5 l de apa
  • 1 foaie de dafin pentru gust, marar, patrunjel si frunze de telina

Ingrediente pentru perisoare:

  • 7 linguri de faina de grau, 500 gr de ciuperci, busuioc uscat (dupa gust)
  • 3 linguri de ulei de floarea soarelui
  • Sare, piper

Mod de preparare:

  1. Se curata ceapa si ardeiul rosu si se toaca cubulete – se pun la calit, direct in oala pentru ciorba, pentru 5-6 minute dupa care se adauga varza tocata mai fin, legumele pentru ciorba (fie ca folositi la borcan sau congelate), sare, piper, foaia de dafin si apa – se acopera si se lasa la fiert
  2. Cat fierb legumele, se pregatesc perisoarele – puteti folosi ciuperci la borcan dar daca folositi ciuperci proaspete, le curatati si le fierbeti pentru 10 minute – se lasa la scurs, se dau prin robot sau prin masina de tocat carne, se amesteca cu faina, sarea, piperul, busuiocul – se amesteca pana se omogenizeaza, se adauga putin ulei, se amesteca iar dupa care se formeaza perisoarele
  3. Cand cioba a inceput sa fiarba, adaugam perisoarele, rand pe rand, si asteptam pana acestea se ridica la suprafata
  4. Se adauga rosiile, verdeata tocata marunt si se mai lasa pe foc 2-3 minute.

Se serveste fierbinte, cu ardei iute. Pofta buna!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Articole noi

Cornulețe de post – Cornulețe fragede și delicioase, cu rahat – Rețetă pentru Postul Mare

Articole noi

Rețetă de post (tradițională) – Prăjitură fragedă și gustoasă (cu gem și griș)

Articole noi

Rețetă de post – Pandișpan cu fructe – Pufos și aromat, fin și delicat

Articole noi

Rețetă de post – Chifteluțe cu dovlecel și morcov – Rețetă de post super gustoasă și sățioasă

Articole noi

Rețetă de post – Prăjitură cu cremă de ness – Prăjitura fină și delicioasă, moale și aromată

Articole noi

Negresă de post cu nucă – Un deliciu, o delicatesă pentru Postul Mare

Discussion about this post

SUGESTII / RECOMANDĂRI

Noutăți

Dulceață naturală de struguri – Rețetă fără conservați – Salvați și încercați rețeta, merită

Noutăți

Compot de prune – Rețetă simplă, fără conservați – Sirop dulce-acrișor, fructe tari și aromate

Noutăți

Gem de caise – Gem aromat, fin și delicat – Rețetă fără conservanți

  • Termeni legali
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Termeni legali

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate