Când auzi ”chifteluțe” cu siguranță te gândești la cele din carne de pui sau de porc însă trebuie să știi că există și o variantă de chifteluțe de post foarte gustoase și mai ales sănătoase. Se prepară rapid și cu siguranță ai măcar o parte din ingrediente deja în bucătărie…
Ingrediente chifteluțe:
- 2 – 3 felii de pâine alba (sa fie de 2 – 3 zile, nu proaspătă)
- 2 căni de fasole alba boabe, 2 cepe
- 1 cană de orez, 1 cană de ulei, 6 căței de usturoi
- 1 păstârnac, 1 morcov, frunze de dafin (pentru aromă), mărar și pătrunjel (uscat sau proaspăt)
- 50 gr făină, sare
Preparare chifteluțe:
- Se fierbe fasolea iar după ce arunci prima apă de la fierbere trebuie să adaugi legumele tocate (ceapa, păstârnacul, morcovul), sarea și frunza de dafin.
- Când fasolea este bine fiartă, se scurge apa într-un bol (nu se aruncă), scoateți foaia de dafin și adăugați pâinea
- Pâinea trebuie înmuiată în zeama de fasole sau apă – se pune usturoiul (pisat) și verdeața (mărarul și pătrunjelul)
- Toate ingredientele se amestecă și se dau prin mașina de tocat carne (sau blender)
- Se formează chifteluțele și se dau prin făină – se prăjesc in ulei dar pot fi coapte și la cuptor
- Orezul se fierbe in zeama de la fasole – ar trebui să vă rămână măcar 3 căni de zeamă – dacă nu, completați cu apă
Chifteluțele se servesc alături de orez! Poftă bună!
Discussion about this post