Checul de portocale este un dulce extrem de bun și foarte aromat. Fie că îl serviți atunci când aveți musafiri sau pur și simplu ca un desert, o gustare – este incredibil și mai ales cî îl puteți face și în zilele de post…
Ingrediente:
- 80 ml ulei, 100 ml apă
- 1 praf de copt sau bicarbonat de sodiu (o linguriță)
- 200 gr zahăr – puteți pune mai puțin, dacă nu îl vreți atât de dulce
- Scorțișoară, 430 gr făină,
- 150 gr stafide sau alte fructe – este opțional, doar dacă vă place
- 1 portocalămare
Mod de preparare:
- Portocala trebuie spălată foarte bine cu apă caldă și mai apoi uscată. Se răzuiește coaja de portocală (nu radeți și partea albă), tăiați portocala și stoarceți sucul.
- Într-un bol, amestecați cu un tel zahărul și uleiul câteva minute, adaugați coaja de portocală, apa și sucul de portocale.
- Cerneți făina împreună cu scorțișoara și praful de copt și încorporați cu amestecul lichid – pentru o aromă de portocale mai intensă puteți adăuga și puțina esență de portocale.
- Adăugați fructele uscate și amestecați bine până se obține o pastă omogenă – se toarnă într-o tavă pentru chec, tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu ulei.
- Se pune la cuptor pentru 45 – 50 de minute la 180 grade – sau până când va trece testul cu scobitoarea.
- Se lasă la răcit, se pudrează cu zahăr și puțină coajă de portocală rasă și se servește.
Pont: pentru un decor mai frumos și un gust mai intens, puteți face o glazură din 1 lingură de suc de portocale și 5 lingurițe de zahăr pudră. Se unge checul și este gata.
Vă doresc poftă bună!
Discussion about this post