La Cafea
miercuri, februarie 1, 2023
La Cafea
No Result
View All Result

Rețetă de post – Chec pufos și delicios (aromat cu portocale) – Rețetă fără lapte, fără ouă

Checul de portocale este un dulce extrem de bun și foarte aromat. Fie că îl serviți atunci când aveți musafiri sau pur și simplu ca un desert, o gustare – este incredibil și mai ales cî îl puteți face și în zilele de post…

Ingrediente:

  • 80 ml ulei, 100 ml apă
  • 1 praf de copt sau bicarbonat de sodiu (o linguriță)
  • 200 gr zahăr – puteți pune mai puțin, dacă nu îl vreți atât de dulce
  • Scorțișoară, 430 gr făină,
  • 150 gr stafide sau alte fructe – este opțional, doar dacă vă place
  • 1 portocalămare

Mod de preparare:

  1. Portocala trebuie spălată foarte bine cu apă caldă și mai apoi uscată. Se răzuiește coaja de portocală (nu radeți și partea albă), tăiați portocala și stoarceți sucul.
  2. Într-un bol, amestecați cu un tel zahărul și uleiul câteva minute, adaugați coaja de portocală, apa și sucul de portocale.
  3. Cerneți făina împreună cu scorțișoara și praful de copt și încorporați cu amestecul lichid – pentru o aromă de portocale mai intensă puteți adăuga și puțina esență de portocale.
  4. Adăugați fructele uscate și amestecați bine până se obține o pastă omogenă – se toarnă într-o tavă pentru chec, tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu ulei.
  5. Se pune la cuptor pentru 45 – 50 de minute la 180 grade – sau până când va trece testul cu scobitoarea.
  6. Se lasă la răcit, se pudrează cu zahăr și puțină coajă de portocală rasă și se servește.

Pont: pentru un decor mai frumos și un gust mai intens, puteți face o glazură din 1 lingură de suc de portocale și 5 lingurițe de zahăr pudră. Se unge checul și este gata.

Vă doresc poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Articole noi

Cornulețe de post – Cornulețe fragede și delicioase, cu rahat – Rețetă pentru Postul Mare

Articole noi

Rețetă de post (tradițională) – Prăjitură fragedă și gustoasă (cu gem și griș)

Articole noi

Rețetă de post – Pandișpan cu fructe – Pufos și aromat, fin și delicat

Articole noi

Rețetă de post – Chifteluțe cu dovlecel și morcov – Rețetă de post super gustoasă și sățioasă

Articole noi

Rețetă de post – Prăjitură cu cremă de ness – Prăjitura fină și delicioasă, moale și aromată

Articole noi

Negresă de post cu nucă – Un deliciu, o delicatesă pentru Postul Mare

Discussion about this post

SUGESTII / RECOMANDĂRI

Noutăți

Nectar de caise – Nectar de caise natural, făcut în casă – Fără conservanți, fără minuni

Noutăți

Dulceață de pepene (galben sau roșu) – Dulceață foarte aromată, foarte delicată – 1 kg zahăr, 1 kg miez de pepene, zeama de la 3 lămâi

Noutăți

Rețetă pentru iarnă – Dulceață de nuci verzi – Rețetă tradițională, cum se făcea pe vremuri

  • Termeni legali
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Termeni legali

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate