Cred că este cea mai bună și mai pufoasă negresă ce am mâncat-o vreodată. Se prepară ușor și ai nevoie de câteva ingrediente ce cu siguranță le ai în bucătărie…
Ingrediente:
- 1 cana și jumătate de zahăr (se poate pune și mai puțin)
- 1 cană și jumătate de apă
- 3 căni de făină, 5 linguri de ulei, 5 linguri de cacao
- Puțină sare, 1 praf de copt, miez de nucă tăiat bucăți
- Opțional 3 – 4 linguri de gem de vișine
Pași:
- Se dizolvă zahărul în apă, se adaugă uleiul și amestecul de faină, cacao, sare și praf de copt (acestea trebuie cernute)
- Se amestecă bine, se adaugă nuca și optional, gemul.
- Se omogenizează și se toarnă amestecul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se pune la cuptor pentru 30 – 35 minute la 180 grade
Înainte de a scoate prăjitura din cuptor, se verifica cu scobitoarea. Se lasă la răcit, se pudrează cu zahăr și se servește.
Poftă bună!
Discussion about this post