Dacă ești în perioada postului și dorești să prepari un fel de mâncare tradițional făcut de obicei cu un anumit tip de carne, există numeroase soluții pentru a te bucura de aceeași savoare, consistență și gust, trebuie doar să fii inventiv și să fii dispus să experimentezi în propria bucătărie.
Ciorba de perișoare este un fel de mâncare delicios, dar din păcate toate rețetele tradiționale care explică modul de preparare al acestei ciorbe presupun folosirea fie a cărnii de vită, porc, curcan sau pui.
Din fericire, bucătarii care gătesc mâncare cu specific vegetarian sau vegan au refăcut acest preparat folosind doar elemente vegetale, iar rezultatul a fost o ciorbă delicioasă, sănătoasă, săraca în calorii și grăsimi, perfectă cu orice ocazie și foarte ușor de preparat.
Pentru a pregăti ciorba de perișoare vegetariană ai nevoie de: 2 morcovi mari, un păstărnac, o rădăcină de pătrunjel, o jumătate de bucată de țelină, un ardei roșu gras, o ceapă de mărime medie, zeamă de lămâie sau borș după preferințe, frunze de leuștean și de pătrunjel pentru gust și culoare.
Pentru perișoare vei avea nevoie de: 2 cepe mari, 100 de grame orez alb sau basmati, 100 grame de granule de soia fiartă, 3 linguri de semințe de in măcinate, 4 linguri de fulgi de ovăz (îi găsești în comerț sau poți macină ovăzul în râșnița de cafea), 2-4 linguri de făină de grâu, și condimente după gust (sare și piper).
Pașii sunt: călește păstărnacul, țelina și morcovii tăiate cubulețe în puțin ulei de floarea-soarelui. Într-o oală de 3-5 litri pune ceapa întreagă și ardeiul, sare și adaugă legumele călite.
Lasă să fiarbă iar după 30 de minute adaugă zeama de lămâie sau borș pentru a-i da un gust acrișor. Perișoarele se prepara astfel: călește cepele tocate mărunt la care adaugi orezul spălat și lasă totul la foc.
Adaugă restul ingredientelor: granulele de soia și faina, împreună cu condimentele.
Formează din acest amestec perișoarele și fierbe-le in apă cu sare, iar apoi pune-le in supa de legume pregătită anterior. Vei avea parte de o ciorbă de perișoare foarte gustoasă și astfel nu vei simți niciun efort alimentar în perioada postului.
Poftă bună!
Discussion about this post