Rețetă ușoară și gustoasă, cantitățile sunt pentru borcane de 3 litri – Roșii murate la borcan, pentru iarnă
Roșiile murate, pregătite conform acestei rețete sunt fragede, moi și suculente. În plus, saramura este, de asemenea, delicioasă. Pentru această rețetă folosesc întotdeauna roșii bine coapte. Încearcă și tu rețeta de mai jos…
Ingrediente necesare pentru un borcan de 3 litri:
- roșii coapte – cât să încapă în borcan
- 1.5 litri apă
- 5 lingurițe zahăr
- 5 lingurițe sare grosieră
- 6 linguri oțet 9%
- 7 boabe piper negru
- 2 frunze de dafin
- 3 căței de usturoi
- 1 crenguță de mărar
Mod de preparare:
Fierbem apa într-o cratiță. Luăm un borcan sterilizat în cuptor și punem în el roșiile spălate. Împingem ușor roșiile, însă fără a le presa prea tare, pentru ca s-ar putea crăpa.
Turnăm apa clocotită în borcan pentru a încălzi roșiile. Acoperim borcanul cu roșii cu un capac și îl lăsăm deoparte pentru 15 minute. Turnăm lichidul din borcan înapoi în cratiță și îl punem iarăși la fiert. Adaugăm sare, zahăr și boabe de piper negru.
Decojim cei 3 caței de usturoi și îi punem in borcanul cu roșii. Adaugăm o crenguță de mărar și 2 frunze de dafin.
După ce lichidul de pe aragaz a fiert, oprim focul și adăugăm oțet. Umplem borcanele cu roșii cu marinada clocotită. Înfiletăm bine capacele. Înfășurăm borcanele cu un prosop gros sau cu o pătură călduroasă și le lăsăm să se răcească lent.
După ce borcanele s-au răcit complet, le depozităm într-un loc întunecat și rece, de preferat in pivniță sau în cămară. Roșiile murate pot fi consumate cu o varietate de mâncăruri delicioase.
Încearcă această rețetă simplă și delicioasă și pregătește-ți borcanele cu murături pentru iarnă.
Poftă mare!
Discussion about this post