Ingrediente
Pentru aluat
- 500 g de faina de grau
- 250 ml de lapte
- 100 g de unt
- 2 linguri de zahar
- 30 g de drojdie
- sare – o priza
Pentru umplutură
- 500 g de branza de vaci
- 4 linguri de zahar
- 1 ou
Cum se prepară?
Cum se prepară aluatul?
Incalzim laptele si in el dizolvam drojdia, zaharul. Lasam sa stea timp de 20 minute. Dupa care cerneti faina si adaugati-o la compozitia de lapte, untul moale si sarea. Framantati aluatul. Impartiti aluatul in 2 parti si intindeti aluatul in foi cu grosimea de 1-2 cm.
Cum se prepară umplutura?
Se freaca branza cu zaharul si cu ou. Puneti umplutura pe mijloc, pe margini faceti taieturi pentru a putea impleti aluatul, se face impletitura deasupra umpluturei marginile lipiti-le bine. Se acopera si se lasa timp de 15-20 minute sa creasca. Se pun pe platou si se ung cu galbenus de ou, se presoara cu zahar – la dorinta. Se coc in cuptorul preincalzit la 180 de grade pana se fac rumene frumoase.
Poftă mare!
Discussion about this post