Ingrediente pentru aluat:
- 3 gălbenușuri
- 200 g unt moale
- 200 g zahăr
- 10 g praf de copt
- 1 linguriță zahăr vanilat
- 500 g făină
Ingrediente pentru bezea:
- 3 albușuri reci
- 200 g zahăr
- suc de lămâie
Ingrediente pentru cremă:
- 180 g unt
- 1 lingură de coniac
- 400 ml lapte
- 50 g ciocolată neagră
- 200 g alune
Mod de preparare:
1. Cu ajutorl unui mixer, batem gălbenușurile. Adăugăm zahărul tos și cel vanilat și amestecăm foarte bine. Adăugăm untul și mixăm.
2. Într-un bol separat, amestecăm făina cu praful de copt. Adăugăm compoziția pregătită anterior și amestecăm până obținem un aluat moale și omogen.
3. Împărțim aluatul în 3 porții egale, pe care le punem la frigider pentru 30 de minute.
4. Pentru bezea, batem albușurule cu ajutorul unui mixer. Adăugăm zahărul și sucul de lămâie. Mixăm la viteză mare până obținem o spumă tare ce își păstrează forma, pe care o împărțim în 3 boluri.
5. Întindem o bucată de aluat într-o foaie subțire, Cu ajutorul unui cuțit, formăm o inimă. Pe deasupra, adăugăm o treime din cantitatea de bezea. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 30 de minute. Procedăm la fel cu restul de aluat. În final, trebuie să obținem 3 blaturi.
6. Pentru cremă, amestecăm untul cu laptele condensat. Mixăm bine până la omogenizare.
7. Adăugăm alunele și amestecăm foarte bine.
8. Pentru a forma tortul, tapetăm un blat cu jumătate din cantitatea de cremă. Pe deasupra, adăugăm al 2-lea blat și procedăm la fel până terminăm toate ingredientele. La final, decorăm cu ciocolată topită și alune.
Poftă bună!
Discussion about this post