Ingrediente:
- 800 g felii ananas ( conservă )
- 200 g biscuiți savoiardi
- 400 ml frișcă
- 3 linguri lapte condensat
- 15 g gelatină
- 100 ml apă
- 500 g iaurt simplu sau de ananas
Mod de preparare:
1. Pe un platou, așezăm un inel detașabil de 22 cm, în care punem un strat de biscuiți însiropați în compot de ananas, formând baza prăjiturii. Pe marginile inelului punem vertical felii de ananas.
2. Într-un bol separat, batem frișca cu ajutorul unui mixer. Adăugăm laptele condensat,iaurtul, bucățile de ananas ( de la o jumătate de conservă ) și amestecăm foarte bine cu o spatulă.
3. Separat, punem gelatina la hidratat, pe urmă o topim pe baie de aburi. O adăugăm în compoziție și amestecăm foarte bine.
4. Turnăm crema peste blatul de biscuiți și decorăm cu feliile rămase de ananas. Punem prăjitura la rece pentru 2-3 ore, după care scoatem inelul detașabil și putem servi.
Savurați cu drag! Poftă bună!
Discussion about this post