Ingrediente
- 500 g de cartofi
- 500 grame de ciuperci
- 2 cepe
- 1 morcov
- 4 linguri ulei
- 50g margarina
- 3 linguri bulion
- marar
- patrunjel
- sare
- piper
Cum se prepară?
Cartofii se curata, se taie cuburi si pun la fiert. Din ei se prepara un piure moale cu margarina si sarea cu piperul. Ceapa si morcovul se curata, se taie si se calesc in uleiul incins. Se adauga apoi ciupercile curatate si taiate marunt, se acopera cu apa si se lasa la fiert.
Dupa ce scade apa, se lasa la racit si se trec prin masina de tocat. Se adauga apoi bulionul, verdeata taiata marunt si se potriveste de sare si piper. Se unge o tava cu margarina si se asaza in straturi alternativ piureul de cartofi si legumele calite. Se repeta operatia si se finalizeaza cu un strat de cartofi.
Se lasa la cuptor, la foc potrivit in jur de 30 de minute. Daca nu vrei sa faci piure, poti fierbe cartofii in coaja, ii lasi la racit, apoi ii tai felii subtiri si asezi stratul de cartofi cu ciupercile calite.
Să aveți poftă! Poftă mare!
Discussion about this post