Savuroase, satioase si foarte usor de preparat. Se pot servi alaturi de o friptura preparata la gratar si o salata verde simpla.
Ingrediente: 500 grame cartofi, 1 ou batut, 2 linguri amidon de porumb sau faina, 2 fire ceapa verde tocate marunt sau o ceapă uscata, 1 legatura patrunel proaspat tocat, 1 legatura marar proaspat tocat, 3 catei de usturoi, 1/2 lingurita nucsoara macinata, sare, piper, ulei pentru prajit.
Mod de preparare:
1. Fierbeti cartofii in coaja, apoi lasati-i sa se raceasca complet, cutatati-i de coaja si dati-i pe razatoarea cu ochiuri mici. Puneti cartofii rasi intr-un castron mare. Adaugati peste acestia oul batut, ceapa verde tocata marunt, patrunjelul, mararul, amidonul de porumb, sarea, usturoiul pisat, nucsoara macinata si piperul.
2. Mixati bine ingredientele pana obtineti o compozitie omogena.Din aluatul obtinut formati 6 chiftele de cartofi (daca aluatul este prea moale mai adaugati o lingura amidon sau faina). Incingeti uleiul intr-o tigaie antiaderenta. Prajiti chiftele din cartofi la foc mic cateva minute pe fiecare parte.
3. Scoateti chiftelele pe un platou pe care ati pus un prosop de hartie pentru a absorbi din grasime. Serviti chiftelele de cartofi calde.
Spor la treaba si pofta buna!
Discussion about this post