Rețetă pas cu pas, cu imagini – Negresă cu fulgi de ovăz, fără făină, fără ouă și fără unt – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare:
- 80 g unt de arahide
- 120g sirop de arțar
- 1/4 linguriță Sare
- 480 ml lapte (la alegere)
- 1 linguriță extract de vanilie
- 180 g fulgi de ovăz
- 30 g pudră de cacao
- 1 lingură semințe de in măcinate
- 1 linguriță praf de copt
- 60 g fulgi de ciocolată
Mod de preparare:
Preîncălzește cuptorul la 180°C și pregătește o tavă pătrată de 20 cm.
Într-un bol mare amestecă untul de arahide și siropul de arțar până devin omogene. Adaugă laptele, sarea, extractul de vanilie și amestecă până la omogenizare.
Adaugă fulgii de ovăz, pudra de cacao, semințele de in măcinate, praful de copt și amestecă până se combină. Adaugă fulgii de ciocolată și amestecă.
Toarnă aluatul în tava pregătită, presară deasupra niște fulgi de ciocolată și coace timp de 40 de minute sau până când este gata.
Lasă prăjitura să se răcorească cel puțin 10 minute înainte de servire.
Savurați cu poftă! Poftă bună!