Poale-n brâu – Plăcințele moi și pufoase cu brânză dulce – Rețetă pas cu pas, în imagini
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 500 g făină
- 75 g unt topit
- 50 g zahăr pudră
- 25 g drojdie proaspătă sau 7 g drojdie uscată
- 250 ml lapte cald
- Un praf de sare
- 1 ou pentru uns
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 250 g brânză de vaci
- 60 g zahăr pudră
- 40 g griș
- 1 lingură smântână
- 1 ou
- 1 plic zahăr vanilat
- Coajă rasă de lămâie
Mod de preparare:
Pentru aluat, dizolvăm drojdia și zahărul în laptele cald. Punem deoparte timp de 10-15 minute, la loc cald.
Cernem făina într-un bol. Adăugăm și celelalte ingrediente, amestecul de drojdie și frământăm un aluat omogen și moale. Transferăm aluatul pe suprafața de lucru presărată cu făină. Frământăm încă un pic, acoperim aluatul cu un prosop de bucătărie și lăsăm aluatul la dospit timp de 15 minute.
Pentru umplutură, amestecăm brânza cu oul, grișul, zahărul pudră, coaja de lămâie și zahărul vanilat. Omogenizăm bine, încorporând și 1 lingură de smântână.
Ulterior, întindem aluatul pe suprafața de lucru presărată cu făină, într-un dreptunghi gros de 0,5 cm. Tăiem în 12 pătrățele, punem din umplutură la mijlocul fiecăruia și tragem marginile aluatului spre mijloc, lipindu-le bine și împingând-le ușor în mijlocul umpluturii.
Transferăm pachețelele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Le acoperim cu un prosop curat de bucătărie și le lăsăm la dospit timp de 20 de minute.
La final, le ungem cu ou bătut și le coacem la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 20 de minute aproximativ.
După coacere, le pudrăm cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!