Prăjitură pufoasă cu cocos și glazură din gălbenușuri – Se prepară din 350g făină, 200g unt, 7 ouă și…
Ingrediente necesare pentru foi:
- 350 g făină
- 200 g unt
- 200 g zahăr pudră
- 1 ou
- 2 linguri pudră de cacao
- Jumătate plic praf de copt
Ingrediente necesare pentru umplutura de cocos:
- 6 albușuri
- 250 g zahăr pudră
- 250 g fulgi de cocos
Ingrediente necesare pentru glazură:
- 6 gălbenușuri
- 250 g zahăr pudră
Mod de preparare:
Pentru foi, mixăm toate ingredientele necesare, formăm o bilă. Împărțim bila în două părți egale pe care le întindem la mărimea tăvii. Tapetăm o tavă cu hârtie de copt și așezăm în ea prima foaie.
Pentru umplutura de cocos, mixăm spumă albușurile, încorporând și zahărul pudră. Adăugăm și fulgii de cocos și amestecăm ușor cu o spatulă.
Transferăm umplutura peste foaia din tavă și acoperim cu cealaltă foaie. Apăsăm un pic și cu mare grijă foaia pentru a elimina aerul în exces între umplutură și foaie. Înțepăm foaia din loc în loc cu o furculiță și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 20-25 de minute.
Înainte cu câteva minute de a scoate tava din cuptor, începem să mixăm gălbenușurile cu zahărul pudră, până obținem o spumă. Transferăm glazura pe prăjitura fierbinte, oprim cuptorul și mai lăsăm tava la cuptorul fierbinte timp de 5 minute, cu ușa întredeschisă.
După 5 minute, scoatem tava din cuptor și lăsăm prăjitura să se răcească.O porționăm cu un cuțit trecut prin apă fierbinte.
Savurați cu poftă! Poftă bună!