Prăjitură de casă cu brânză dulce și zmeură – Prăjitură cremoasă și delicioasă, fără coacere
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 450 g brânză de vaci
- 200 g smântână
- 1 plic zahăr vanilat
- Jumătate cană zahăr pudră
- 3 albușuri
- 1 cană zahăr tos
- 50 ml apă
- 20 g gelatină
- 150 ml apă
Ingrediente necesare pentru stratul superior:
- 1 plic budincă cu gust de căpșuni
- 200 g sirop de căpșuni
- 200 ml apă
Alte ingrediente necesare:
- Biscuiți cu cacao
- Fructe: zmeură / afine / coacăze / mure
Pentru a măsura ingredientele am folosit o cană de 250 ml.
Mod de preparare:
Pentru cremă, amestecăm gelatina cu 150 ml de apă și punem deoparte timp de 30 de minute. Punem 50 ml de apă într-o crăticioară, adăugăm și zahărul și fierbem. Mixăm albușurile spumă tare. Treptat, turnăm siropul în spumă, mixând continuu.
După ce am încorporat siropul, mai mixăm timp de 5 minute, după care punem deoparte.
Într-un bol, amestecăm brânza cu smântâna și cu zahărul vanilat. Adăugăm și gelatina încălzită ( dar nu fiartă! ) și mixăm bine, până obținem o compoziție cremoasă.
La final, folosind o spatulă, încorporăm și spuma de albușuri cu sirop. Punem un rând de biscuiți în tavă, formând un blat.
Peste biscuiți punem fructele, peste care întindem frumos crema.
Peste cremă mai punem un strat de fructe și dăm prăjitura la frigider.
Pentru ultimul strat, punem într-o cratiță siropul de căpșuni împreună cu praful de budincă și apa. Fierbem până se îngroașă, după care transferăm pe prăjitura rece.
Dăm prăjitura înapoi la frigider peste noapte.
Savurați cu poftă! Poftă bună1