Prajitura Milka este una dintre preferatele mele. O prepar destul de des pentru ca este cremoasa si suculenta. In plus, si sotul meu este innebunit dupa gustul delicios al acestui desert…

Ingrediente pentru blat:

  • 5 oua, 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina de grau, 1 lingura amidon
  • 3 linguri cacao, 1 pliculet praf de copt
  • 1 lingura esenta de vanile, 180 ml ulei
  • Un praf de sare

Ingrediente pentru crema 1:

  • 500 ml smantana dulce, 300 gr ciocolata Milka
  • 5 linguri mascarpone, 2 plicuri gelatina
  • 1 lingura zahar pudra

Ingrediente pentru crema 2:

  • 100 gr ciocolata alba
  • 250 ml smantana dulce
  • 1 pliculet gelatina
  • 1 pliculet zahar vanilat

Ingrediente pentru sirop:

  • 200 ml lapte
  • 2 linguri cacao
  • Rom (dupa gust)

Mod de preparare:

Vom incepe prin a prepara blatul. Cernem faina intr-un bol adanc. Adaugam praful de copt, amidonul si cacaoa. Batem galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam uleiul si esenta de vanilie.

La final, adaugam amestecul de faina si celelalte ingrediente uscate in bolul cu galbenusuri. Amestecam totul cu un mixer la cea mai mica viteza. Va trebui sa obtinem un aluat foarte gros.

Batem albusurile cu un varf de sare. Apoi le adaugam in aluatul pregatit anterior. Amestecam usor pentru a se combina ingredientele.

Turnam aluatul obtinut in cea mai mare tava de la cuptor, tapetata cu hartie de copt. Coacem aluatul timp de 10-14 minute la o temperatura de 175 grade. Dupa ce blatul s-a copt, il scoatem din cuptor si-l lasam sa se raceasca.

Taiem apoi blatul in doua pentru a obtine doua blaturi mai mici (de aproximativ 17 x 26 cm).

Pentru a prepara prima crema batem 250 ml smantana dulce cu mixerul pana se intareste. Incalzim restul de smantana dulce. Adaugam in ea ciocolata rupta in bucatele. Amestecam bine pentru a obtine un amestec omogen.

Luam vasul de pe foc si lasam amestecul sa se raceasca, apoi adaugam mascarpone si gelatina. Adaugam o lingura de zahar pudra. La final, adaugam smantana dulce batuta.

Vom obtine o crema mai lichida, dar se va intari dupa ce se va raci, deci nu trebuie sa ne facem griji.

Pentru a prepara cea de-a doua crema, incalzim 50 ml smantana dulce. Adaugam zahar vanilat si 100 gr ciocolata alba. Amestecam bine pana obtinem un amestec omogen.

Batem 200 ml smantana dulce cu mixerul pana obtinem o frisca ferma. Dupa ce amestecul de ciocolata alba s-a racit, il adaugam in frisca, impreuna cu gelatina. Si aceasta s-ar putea sa fie mai lichida, dar se va intari.

Amestecam laptele cu cacaoa si romul pentru a obtine un sirop potrivit pentru insiroparea blatului. Punem primul blat intr-o tava. Il insiropam bine, apoi intindem deasupra prima crema.

Punem tava la frigider pentru 30 de minute. In acest timp, crema se va intari. Scoatem apoi tava din frigider, acoperim prima crema cu cel de-al doilea blat. Insiropam blatul si adaugam a doua crema.

Punem prajitura la frigirder pentru cateva ore. De preferat ar fi sa o lasam la frigider o noapte intreaga. Decoram prajitura dupa propriul plac.

Eu am ales sa o decorez cu cacao, ciocolata rasa si patratele de ciocolata Milka.

Savurati cu drag! Pofta buna!