Aceasta reteta a fost inventata de mers, dar rezultatul s-a dovedit a fi exceptional. Iti recomand sa o incerci si tu. Nu ai nevoie de abilitati de cofetar pentru a pregati aceasta prajitura delicioasa…
Ingrediente pentru blat:
- 5 oua, 200 gr zahar
- 150 ml ulei de floarea soarelui, 100 ml lapte
- 200 gr faina de grau, 1 pliculet praf de copt
- 1 lingura cacao
Ingrediente pentru crema de vanilie:
- 500 ml lapte
- 2 plicuri budinca de vanilie, 5 linguri zahar
- 125 gr unt, 2 linguri Nutella
Ingrediente pentru frisca cu Nutella:
- 500 ml smantana lichida pentru frisca
- 500 gr branza mascarpone, 50 gr zahar pudra
- 2 linguri Nutella
- 20 biscuiti simpli
Mod de preparare:
Mai intai pregatim doua blaturi din ingredientele date. Batem ouale cu zaharul. Adaugam uleiul si amestecam bine. Lasam amestecul deoparte pentru o ora. Adaugam apoi laptele si faina amestecata cu praful de copt. Impartim aluatul in jumatate. Intr-o parte adaugam cacao si amestecam.
Turnam aluatul de cacao intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Bagam tava in cuptorul preincalzit la 190 grade si coacem aluatul timp de 10 minute. Procedam in acelasi mod si cu celalalt aluat.
Pentru a pregati crema de vanilie adaugam praful de budinca in 200 ml lapte. Indulcim laptele ramas cu zaharul si-l punem la fiert. Cand incepe sa fiarba, adaugam budinca si amestecam bine pana se ingroasa. Luam apoi budinca de pe foc si o lasam sa se raceasca.
Batem untul cu mixerul. Adaugam treptat, crema racita in untul batut si amestecam bine. Impartim crema obtinuta in jumatate. Intr-una din cele doua creme adaugam 2 linguri de Nutella si amestecam.
Taiem cele doua blaturi in jumatate, astfel incat sa obtinem 2 blaturi galbene si 2 maro.
Batem smantana dulce cu zaharul pudra pana obtinem o frisca ferma. Adaugam branza mascarpone si impartim crema obtinuta in doua. Intr-o parte adaugam 2 linguri de Nutela si amestecam.
Punem un bat de cacao intr-o tava. Adaugam deasupra crema de vanilie. O intindem uniform si o acoperim cu unul din cele doua blaturi de culoare deschisa. Adaugam apoi crema cu Nutella. Adaugam un strat de biscuiti deasupra si un strat de frisca. Acoperim cu cel de-al doilea blat de cacao.
Deasupa adaugam frisca cu Nutella si acoperim cu blatul ramas. Decoram prajitura cu frisca, dupa propriul plac.
Pofta buna si spor la gatit!
Discussion about this post