Am primit aceasta reteta delicioasa de la cumnata mea. Prajitura Iris m-a cucerit de la prima inghititura. Are un gust atat de bun incat nimeni nu se satura cu o singura felie. In plus, se prepara foarte usor, deci nu trebuie sa stai prea mult timp prin bucatarie…
Ingrediente pentru prajitura Iris:
- 150 gr unt moale, 150 gr zahar
- 3 galbenusuri, 125 gr smantana
- 150 gr faina de grau, 25 gr cacao
- 5 gr praf de copt
In plus:
- 3 albusuri, 2 linguri zahar pudra
- 100 gr ulei de nuca de cocos
- 1 lingurita cafea macinata
Mod de preparare:
Bate untul cu zahar pana devine pufos. Adauga treptat galbenusurile si continua sa amesteci. Adauga apoi faina de grau cu praful de copt si cacaoa. La final, adauga smantana si amesteca bine.
Toarna aluatul obtinut intr-o tava dreptunghiulara (22 x 30 cm) tapetata cu hartie de copt. Coace alutul timp de aproximativ 24 de minute la o temperatura de 175 grade.
Lasa blatul sa se raceasca, scoate-l din tava, indeparteaza hartia de copt si asaza-l pe un platou intins.
Bate apoi albusurile spuma. Spre final, adauga zaharul pudra. Topeste uleiul de cocos si adauga-l apoi in albusurile de ou. Amesteca usor si intinde albusurile batute peste blatul de cacao. Deasupra presara cafea macinata. Lasa tortul sa se raceasca timp de cateva ore la frigider. In acest timp, cafeaua ar trebuia sa capete o culoare verzuie.
Incearca aceasta reteta si surprinde-ti sotul si prietenii cu un desert diferit. Cu siguranta toti vor fi incantati de aspectul si gustul minunat al acestei prajituri.
Pofta buna si spor la gatit!
Discussion about this post