Rețetă cu imagini, pas cu pas – Se prepară ușor și o să vă placă mult – Prăjitură de casă cremoasă și delicioasă – Foarte foarte fină și aromată
Ingrediente necesare:
- 2 ouă
- 130 g zahăr
- 5 g zahăr vanilat
- 7 g amidon
- 170 ml smântână
- 130 g făină
- 10 g pudră de cacao
- 5 g praf de copt
Alte ingrediente necesare:
- 2 ouă
- 120 g zahăr
- 60 g amidon
- 500 ml lapte
- 100 g unt
- 5 g zahăr vanilat
- 200 ml frișcă lichidă
- 20 g zahăr pudră
Mod de preparare:
Pentru blat, mixăm ouăle împreună cu zahărul tos și cel vanilat până obținem o compoziție pufoasă și deschisă la culoare. Încorporăm pe rând amidonul, smântâna, făina amestecată cu pudra de cacao și cu praful de copt.
Transferăm aluatul într-o tavă de 20 cm tapetată cu hârtie de copt și coacem la cuptorul preîncălzit la 150 grade timp de 35 minute.
Pentru cremă, spargem ouăle într-o cratiță. Adăugăm zahărul, omogenizăm și încorporăm și amidonul. Încorporăm laptele și punem pe foc mic spre mediu. Amestecăm până crema se îngroașă după care o luăm de pe foc.
Adăugăm untul, zahărul vanilat și amestecăm foarte bine, până la omogenizare.
Îndepărtăm hârtia de copt de blat și tăiem partea superioară. Facem mici găurele, așa cum se vede în imaginea de mai jos.
Întindem crema deasupra prăjiturii.
Mixăm frișca spumă tare împreună cu zahărul pudră. O întindem peste stratul de cremă.
Măcinăm partea superioară tăiată de blat și decorăm prăjitura. O dăm la frigider pentru 3-4 ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!