Salam de biscuiți cu cremă de vanilie – Se prepară din 250g biscuiți, 180g zahăr pudră, 100 ml lapte, 180g unt și…
Ingrediente necesare:
- 250 g biscuiți măcinați
- 80 g unt
- 80 g zahăr pudră
- 30 g fulgi de cocos
- 2 linguri pudră de cacao
- 50 ml cafea neagră
- 50 ml esență de rom
- 6 linguri gem de caise
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 20 g făină
- 100 ml lapte
- 12 g zahăr vanilat
- 100 g zahăr pudră
- 100 g unt
- 30 g fulgi de cocos
Alte ingrediente necesare:
- 30 g fulgi de cocos
Mod de preparare:
Punem biscuiții într-un bol. Adăugăm zahărul pudră, fulgii de cocos, pudra de cacao, gemul, untul moale, cafeaua, romul și amestecăm cu mâna, până la omogenizare. Dăm la frigider.
Pentru cremă, punem făina într-un vas. Adăugăm zahărul vanilat, câteva linguri de lapte și amestecăm bine. Încorporăm și laptele rămas și fierbem la foc mediu până se îngroașă. Lăsăm compoziția să se răcească până la temperatura camerei. Încorporăm ulterior și fulgii de cocos.
Mixăm spumă untul împreună cu zahărul pudră. Adăugăm amestecul cu cocos și mixăm până la omogenizare.
Punem o bucată de hârtie de copt pe suprafața de lucru, pudrăm cu zahăr pudră și transferăm aluatul cu biscuiți pe ea. Formăm un dreptunghi de 25*30 cm din aluat. Lăsând câte 2 cm liberi pe marginile lungi, întindem crema peste aluatul întins. Cu ajutorul hârtiei de copt, rulăm. Presărăm fulgi de cocos deasupra și dăm salamul la frigider pentru câteva ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!