Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Aperitivul perfect pentru orice masă – Piept de porc la borcan (cu dafin, usturoi, piper negru și sare)
Ingrediente necesare:
- un kg de piept de porc
- un cățel de usturoi
- piper negru
- dafin
- sare
Instrucțiuni de preparare:
- Începem prin a tăia bucăți pieptul de porc, suficient de mici pentru a fi introduse și scoase cu ușurință din borcan.
2. Adăugăm carnea în borcanele clătite în prealabil, adăugând simultan și frunzele de dafin, usturoiul tocat și piperul.
3. Într-o oală adăugăm un litru de apă și 100-150 grame de sare, după gust. Amestecăm și încălzim până când marinada dă în clocot…
4. Turnăm atent marinada clocotită în borcane, aproape plin. Acoperim borcanele, fără a sigila, cu capace (permitem aerului să iasă și să intre din borcan).
5. În oala în care am făcut marinada sau în altă oală mai mare, punem apă până la jumătate iar apoi adăugăm borcanele (un sfert din borcan să rămână liber). Sterilizăm borcanele la bain marie timp de o oră…
6. Scoatem borcanele și închidem ermetic capacul cu ajutorul unui prosop, ca să nu ne frigem. Întoarcem borcanele cu fundul în sus și așteptăm până se răcesc complet. Asta-i tot!
Poftă bună!