Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Prăjitură de casă fără făină, foarte fragedă și foarte aromată – Tort de casă rapid și delicios

Ingrediente necesare:

  • 3 linguri de zahăr
  • 3 linguri de amidon alimentar
  • 2 pahare de iaurt grecesc ( 300 – 400 grame )
  • 4 ouă
  • sare și praf de copt ( sau bicarbonat )

Mod de preparare:

Vom avea nevoie de două boluri.

  1. Într-un bol adăugați cele 4 gălbenușuri de ou și în alt bol adăugați cele 4 albușuri. Adăugăm zahărul și amestecăm bine timp de aprox. 5 minute… Adăugăm amidonul și praful de copt și amestecăm până obținem o consistență omogenă…

2. Adăugăm iaurtul și amestecăm preț de aprox. 10 minute…

Lăsăm compoziția să se odihnească și trecem la prepararea celei de-a doua compoziții.

3. Mixăm albușurile timp de aproximativ 20 de minute, până obținem o spumă aerată.

4. Amestecăm lent conținutul celor două boluri, manual, până obținem o compoziție omogenă.

,

5. Alegem o formă de copt, de preferat una cât mai înaltă. Tapetăm forma de copt cu hârtie de copt în exces, astfel încât hârtia de copt să depășească marginile formei.

6. Preîncăzim cuptorul la 180 grade Celsius. Punem la copt timp de 30-40 de minute, verificând modul de coacere.

7. Scoatem prăjitura din cuptor și așteptăm timp de 10-15 minute să se răcească. Presărăm zahăr pudră.

Asta este tot! Poftă bună!