Rețetă cu imagini, pas cu pas – Slănină fiartă în coji de ceapă, mai bună decât orice carne – Cea mai gustoasă slăninuță de casă
Ingrediente necesare:
- un kilogram de slănină cu carne
- o căpățână de usturoi
- ardei iute
- 1-2 cepe
- piper
- sare
- dafin
Mod de pregătire:
- Începem prin a tăia slănina în bucățele mari.
2. Desfacem ceapa în coji, pe care le spălăm bine. Punem la fiert într-o oală un litru jumătate de apă. Adăugăm bucățile de slănină în oală. Adăugăm foile de ceapă.
3. Adăugăm sarea, piperul și foile de dafin. Lăsăm să fiarbă timp de 30 de minute…
4. Între timp, într-un vas de sticlă mărunțim 3-4 foi de dafin. Adăugăm în vas usturoi trecut prin răzătoare. Adăugăm sare, piper negru, boia de ardei iute și amestecăm bine toate ingredientele…
5. După ce a fiert timp de jumătate de oră, îndepărtăm oala cu slănină de pe foc. Lăsăm să se răcească 20-30 de minute după care scoatem bucățile de slănină pe un platou.
6. Ungem pe toate părțile bucățile de slănină cu compoziția preparată în vasul din sticlă.
7. Învelim bucățile de slănină în hârtie de copt și punem la frigider peste noapte (5-6 ore). Scoatem bucățile din frigider și tăiam slănina în felii groase. Este gata!
Poftă bună!